Tânăra din România care, la doar 16 ani, a participat la reuniunea ONU privind schimbările climatice

Eva este o tânără de 16 ani, din România, membră a Boardului Copiilor, susținut de UNICEF România care, în decembrie 2023 a participat la cea de-a 28-a reuniune ONU privind schimbările climatice, în Dubai. În cadrul evenimentului, Eva a reprezentat România și regiunea est-europeană și a militat pentru drepturile copiilor la un mediu curat.

Timp de o zi, Eva împreună cu alți copii și tineri activiști a făcut schimb de idei și soluții, a participat la discuțiile din cadrul conferinței, abordând probleme precum reprezentarea echitabilă, îmbunătățirea mecanismelor de implicare și alocarea resurselor pentru diverse teme. De asemenea, ea s-a întâlnit cu o parte din liderii globali, inclusiv cu Secretarul General al ONU, Antonio Guter, dar și cu Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Forumului European al Tineretului.

Este pentru prima oară când copii și tinerii activiști au fost invitați să participe la eveniment și să discute despre despre impactul schimbărilor climatice, la cel mai înalt nivel.

Sursa: UNICEF România