Suport psiho-emoțional pentru femeile aflate înainte de sarcină, gravide și proaspete mame

Asociația Moașelor Independente și Asociația Happy Minds lansează campania națională de informare, prevenție și suport – MAMA – Maternitate Asistată Mental și Afectiv prin care   oferă informare, prevenție și suport psiho-emoțional femeilor aflate înainte de sarcină, în timpul sarcinii și după sarcină.

La baza acestui proiect stă linia de asistență telefonică gratuită 0374.451.362, operată 24/7 de un grup dedicat de psihologi voluntari pregătiți să ofere femeilor suport emoțional și asistență. Totodată, apeluri la Serviciul de urgență 112 pot fi redirecționate către helpline ca urmare a parteneriatului existent între depreHUB și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

De asemenea, cele două organizații urmează să lanseze și materiale informative pentru femei, să promoveze rolul tatălui și al familiei în susținerea femeii și importanța unei alimentații sănătoase, printre altele, precum și să organizeze dezbateri cu autoritățile privind strategiile eficiente de prevenție și metodele psihoterapeutice în combaterea depresiei.

Sursa: Asociația Moașelor Indepente