Proiectele de mediu pentru București pot câștiga granturi de 15.000 euro

Rezultatele unui sondaj realizat Fundația Comunitară București a arătat că mai mult de jumătate dintre bucureștenii care au răspuns la întrebări s-au declarat nemulțumiți de starea mediului din zona în care locuiesc. Problemele semnalate de locuitori pot fi soluționate prin implicarea societății civile; ceea ce devine posibil prin parteneriatul dintre Fundația Comunitară București, Platformei de mediu pentru București și cu sprijinul ING Romania; care au pus la dispoziție fonduri pentru locuitorii din 42 de microcomunități bucureștene bine delimitate; oferindu-le șansa să particpe la un concurs de granturi organizat prin programul  „În ZONA TA”.

Centre comune de reparații ale obiectelor din gospodării sau a bicicletelor, biblioteci de instrumente ce pot fi folosite de oamenii din comunitate, evenimente destinate schimburilor de haine sau obiecte, amplasarea de stații de compostarea sau amenajarea de grădini comunitare urbane sunt doar câteva exemple de proiecte ce pot primi fonduri pentru implementare la nivelul micilor comunități vizate de programul „În ZONA TA”.

Proiectele pot fi depuse de organizații non-guvernamentale, neafiliate politic, grupuri de inițiativă, formate din cel puțin 3 persoane care își asumă împreună planificarea și implementarea unui proiect, sau instituții de învățământ de stat care vor desfășura activitățile propuse într-una dintre zonele selectate. Aplicațiile pot fi depuse până pe 31 martie, completând formularul de pe site.