O nouă rundă de finanțare a programului „Sportul pentru Toți”

Decathlon România și Fundația Comunitară București au lansat ediția cu numărul 4 a programului „Sportul pentru Toți” în școlile din București și Iași. Această inițiativă își propune să promoveze activitățile sportive în rândul copiilor și tinerilor din școlile gimnaziale și liceele care au un efectiv școlar de minim 500 de elevi.

În cadrul acestui program, instituțiile școlare  vor beneficia de o finanțare în valoare  totală de  163.000 de euro, care cuprinde trei componente distincte:

  • O finanțare majoră de   69.000 euro  este dedicată unei școli sau liceu cu cel puțin 900 de elevi, pentru amenajarea unui teren sportiv în aer liber și organizarea a cel puțin 6 activități sportive comunitare.
  • Trei finanțări medii, în valoare totală de  75.000 de euro sunt destinate școlilor sau liceelor cu cel puțin 500 de elevi, pentru reabilitarea de terenuri sportive în aer liber, cu lucrări de aproximativ 125.000 de lei.
  • O finanțare minoră, în valoare de 19.000 de euro, este acordată unei școli care a beneficiat de sprijin în edițiile anterioare, pentru deschiderea terenului sportiv, amenajat în cadrul programului, către comunitatea de cartier.

Detalii complete despre criteriile de eligibilitate, procesul de selecție și formularele de aplicație pentru primele două componente sunt disponibile pe site-ul programului.

Sursa: Fundația Comunitară București