Fundația Orange oferă o finanțare de 450 mii lei pentru 9 proiecte ale ONG-urilor

Programul ”Susține un ONG”, finanțat de Fundația Orange, a anunțat proiectele desemnate eligibile pentru finanțare. Este vorba de aproape 450.000 lei, bani ce vor fi utilizați pentru implementarea a 9 proiecte care reunesc peste 2.000 de beneficiari din toată România.

Lista proiectelor câștigătoare este:

  • Cinematograful bucuriei Educație prin CINETERAPIE (Asociația Down București) – amenajărea unui spațiu dedicat proiecțiilor de film, care  va avea toate elementele specifice terapiei prin cinematografie. 75 de copii și tineri cu Sindrom Down vor avea un loc în care se vor simți confortabil pentru a putea învăța modul corect de abordare pentru diferite situații care fac parte din viață și care pot fi dificil de rezolvat (stres, durere, abuz, pierdere).
  • Clubul Micilor programatori (Școala Gimnazială Costuleni,  județul Iași) – cursuri gratuite de robotică pentru 70 de copii și va fi creată o structură educațională de tip club de robotică care va fi dotată cu kituri de robotică, iar profesorii vor fi instruiți pentru a-i putea iniția pe copii în acest domeniu. 
  • Educație pentru nonviolență (Asociația Bolnavilor de Von Hippel Lindau) – proiectul se adresează unui număr de 572 de elevi și 24 de învățători și diriginți din localitățile Mogoșoaia și Buftea și are ca scop reducerea numărului de comportamente violente dintre tineri.
  • Fii EROU în comunitatea ta! (Fundația Leul Albastru) – creșterea nivelului de competențe de acordare a primului ajutor (first-responders) și de auto-ajutorare (self-help) pentru un grup de 200 de persoane cu vârste de peste 14 ani provenind din liceele din județul Argeș.
  • #Împreună reușim (Fundația de Voluntari Somaschi) – proiect pentru a crește șansele de integrare a peste 100 de copii și tineri romi din comunitățile dezavantajate din Baia Mare.
  • IT is for me (Asociația Vertik pentru viitor) –  serie de ateliere care combină știința cu tehnologia informației în scopul de a crea soluții pentru a proteja mediului înconjurător. 125 de elevi, din care 50% fete, vor beneficia de cursuri de IT pentru a începe primii pași în lumea digitală.
  • Leadership Summer Academy for Kids (Asociația Teach for Romania) – dezvoltarea abilităților de bază pentru cel puțin 460 de copii, din comuna Udești, județul Suceava, și 100 de noi profesori care vor participa la Leadership Summer Academy for Kids.
  • O cale către o viață normală (Asociatia Terapeutica de Intervenție, Psihoterapie Individuală și Comportamentală – O.N.G) – program de sprijin pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist .
  • Visul meu e la fel de frumos ca al tău (Fundația Inimă de Copil) – proiect destinat  unui grup de 25 de copii și tineri cu dizabilități/ întârzieri în dezvoltare, cu vârste între 5-26 ani, din județul Galați.

Sursa: CSR Media