Fundația Orange oferă finanțare de 450.000 lei pentru 9 ONG-uri

Compania a anunțat proiectele desemnate câștigătoare la a IX-a ediție a programului ”Susține un ONG”, definit ca o inițiativă a angajaților Orange pentru a sprijini comunitățile și pentru a se implica în activități de voluntariat. Angajații Orange sunt cei care promovează diferite cauze, proiecte ale ONG-urilor și le propun pentru finanțare, iar un juriu independent evaluează proiectele și desemnează câștigătorii.

Lista proiectelor finanțate de Fundația Orange în 2023 și descrierea acestora pe scurt:

  • Cinematograful bucuriei – educație prin CINETERAPIE”. Se amenajează un spațiu dedicat proiecțiilor de film pentru 75 de copii și tineri cu Sindrom Down, care va avea toate elementele specifice terapiei prin cinematografie.
  • Clubul Micilor programatori. 70 de copii de la Școala Gimnazială Costuleni, județul Iași vor beneficia de cursuri de IT gratuite; fiind înființat și un club de robotică pentru elevi și profesori.
  • Educaţie pentru nonviolenţă. Proiectul vizează 572 de elevi și 24 de învățători și diriginți din localitățile Mogoșoaia și Buftea și are ca scop reducerea numărului de comportamente violente dintre tineri.
  • Fii EROU în comunitatea ta! va dezvolta nivelul de competențe de acordare a primului ajutor (first-responders) și de auto-ajutorare (self-help) pentru un grup de 200 de persoane cu vârste de peste 14 ani provenind din comunitățile rurale dezavantajate.
  • #Împreună reușim este un proiect care va îmbunătăți șansele de integrare a peste 100 de copii și tineri romi din comunitățile dezvantajate din Baia Mare, prin activități de alfabetizare digitală și activități de prevenție în domeniul sănătății, prin educație privind igiena, alimentația sănătoasă și riscurile adicțiilor.
  • IT is for me. Acest proiect își propune să motiveze copiii să opteze pentru studii STEM, urmărind să reducă și stereotipurile de gen în alegerea parcursului educațional. 125 de elevi, din care 50% fete, vor beneficia de cursuri de IT pentru a începe primii pași în lumea digitală.
  • Leadership Summer Academy for Kids. Este vorba despre formarea a 100 de profesori capabili să gestioneze intervenții educaționale sustenabile în medii vulnerabile și susține dezvoltarea abilităților de bază pentru cel puțin 460 de copii, din comuna Udesti, județul Suceava.
  • O cale către o viață normală – program ce vizează crearea unui cadru favorabil care să contribuie la creşterea şanselor de integrare socială a copiilor şi tinerilor cu tulburări din spectrul autist, prin diagnosticare precoce şi acces la servicii, programe de recuperare şi asistență specializată, și creșterea capacității profesioniștilor și familiilor de a susține intervențiile specializate.
  • Visul meu e la fel de frumos ca al tău – se adresează unui grup de 25 de copii și tineri cu dizabilități/întârzieri în dezvoltare, cu vârste între 5-26 ani, din județul Galați. Aceștia vor beneficia de sesiuni de terapie de suport emoțional și dezvoltarea încrederii în sine pentru integrarea în grădiniță, școală, grupuri de joacă.

În 2023, au fost depuse 18 cereri de finanțare pentru proiecte; dintre care 9 proiecte au fost selectate de un juriu alcătuit din 5 persoane.

Sursa: Fundația Orange