Finanțare de 500.000 de euro pentru școli și micile ONG-uri

Programul Start ONG, ediția cu numărul șase, a fost lansat la începutul lunii mai; oferind granturi cu o valoare totală de 500.000 euro. Beneficiarii acestei linii de finanțare sunt micile ONG-uri, instituțiile de învățământ și grupurile informale cu rol social.

În 2024, programe introduce o serie de noi instrumente de sprijin:

  • Academia Start ONG: programe de formare accelerată adresate liderilor organizațiilor
  • Caravana Start ONG: resurse deschise pentru a răspunde nevoilor specifice ale ONG-urilor mici și celor aflate la început de drum
  • Campanii de comunicare pentru a promova rolul ONG-urilor ca vectori de mobilizare și implicare socială

Organizațiile pot aplica lunar pentru proiecte de responsabilitate socială în domeniile educație, social, mediu, sănătate și cultural, încadrându-se în una dintre cele trei categorii de finanțare:

  • Pragul I: până la 1.000 de euro
  • Pragul II: între 1.000 și 5.000 de euro
  • Pragul III: între 5.000 și 10.000 de euro

Propunerile pentru finanțare trebuie înscrise pe platforma www.startong.ro începând cu data de 1 a fiecărei luni calendaristice, în perioada mai – decembrie 2024. Programul Start ONG 2024 își propune să consolideze sectorul neguvernamental de la nivel local prin creșterea capacității organizațiilor participante și prin promovarea rolului acestora în mobilizarea și implicarea socială.

Alocarea resurselor financiare pentru finanțarea proiectelor sunt asigurate de către Kaufland România și Asociația ”Act for Tomorrow”.
Sursa: CSR Media