Cum știi dacă ești în siguranță în cazul unui cutremur, acolo unde locuiești

Un cutremur nu poate fi anticipat, însă ne poate periclita integritatea indiferent că suntem proprietari, chiriași sau pur și simplu ne aflăm într-o deplasare persoanală ori de serviciu. Code4Romania a anticipat aceste situații și a dezvoltat proiectul Acasă, în siguranță; o inițiativă civică ce își propune să crească gradul de conștientizare a riscului seismic și să sprijine acțiuni pe care le pot face cetățenii din zone expuse hazardului seismic pentru a se simți mai în siguranță în locuințele lor.

Pe site-ul cu același nume sunt publicate informații utile dar și educaționale despre clasificarea clădirilor cu risc seismic în funcție de pericolul de prăbușire dar și despre măsuri de precauție și prevenție. Și poate cel mai important este că poți căuta o adresă specifică pentru a afla dacă imobilul în care te afli prezintă un risc major în cazul unui cutremur.

Harta include clădirile care au fost expertizate și încadrate într-o clasă de risc sau categorie de urgență, pe baza datelor oficiale oferite de autorități.

Sursa: Acasă, în siguranță