Cadrele didactice învață să gestioneze cazurile de violență între elevi

Profesorii de ciclu gimnazial din județele Bacău, Iași, Neamț și Vaslui au participat la sesiuni de instruire și informare pentru a învăța cum să abordeze cazurile de violență între elevi. Luna trecută, 25 de profesori și directori de școli din cele 4 județe au beneficiat de un program complex de formare, în cadrul căruia au analizat comunitățile școlare unde activează și au identificat metode prin care vor putea gestiona pe viitor cazurile de violență din școală.

Proiectul ”Educație în siguranță de la egal la egal”, derulat de Teach for Romania și Asociația Necuvinte, facilitează schimbul de bune practici și informații privind cazurile de violență și sprijină implicarea cadrelor didactice pentru a recunoaște semnele de abuz sau de violență cu care se pot confrunta elevii.

La finalul proiectului, va fi întocmit un curriculum ce va facilita derularea de activități pe tematici precum egalitatea de șanse și tratament egal, respectul reciproc, rezolvarea non violentă a conflictelor în relațiile interpersonale, violența de gen și combaterea stereotipurilor de gen și a stereotipurilor discriminatorii ce au la bază rolurile de gen.

Sursa: Educație în siguranță