Butoane de panică pentru femeile vulnerabile pe durata EURO2024

Violența domestică este un fenomen care ia amploare anual. Statisticile globale arată că violența împotriva femeilor și fetelor este cea mai răspândită încălcare a drepturilor omului din lume, iar una din trei femei se confruntă cu violență sau abuz de-a lungul vieții.

Asociația ANAIS și Avon au o inițiativă extrem de utilă, oferind butoane de panică femeilor vulnerabile în perioada Campionatului European de Fotbal 2024; studiile demonstrând faptul că se înregistrează o creștere a cazurilor de violență domestică pe durata marilor competiții sportive.   Astfel, vor fi distribuite 200 de butoane femeilor care se simt pericol, atât celor care afla în baza de date a asociației cât și celor care nu au avut până acum curajul să ceară ajutor. 

Butonul de panică este conectat la o aplicație mobilă și, în momentul în care este apăsat, transmite un mesaj SOS către persoanele de contact de încredere ale victimei. Astfel, utilizarea telefonului în momente critice, care poate fi riscantă sau dificilă, este evitată.