AMIYouthHelpline – linie de asistență telefonică, dedicată tinerilor și adolescenților din România

Asociația Moașelor Independente a lansat primul Helpline din România dedicat adolescenților și tinerilor pentru sănătatea sexuală, reproductivă și combaterea violenței de gen. Cu un singur apel telefonic, tinerii pot primi suport pe teme precum prevenirea abuzurilor, educație privind consimțământul și gestionarea violenței de gen. De asemenea, personalul ce operează linia telefonică poate îndruma tinerii, în funcție de necesitățile lor, spre unități, clinici și cabinete publice și private unde li se va acorda sprijin, educație pentru sănătate și servicii medicale sigure, accesibile și de calitate.

Potrivit asociației, în prima lună de la lansarea serviciului telefonic, peste 150 de tineri, adolescenți și femei vulnerabile au apelat la AMIYouthHelpline pentru informații despre relații și consimțământ, contracepție, sarcini nedorite, consultații online, programări la moașe și medici și management de caz.

Linia telefonică +40 722 265 269 este disponibilă zilnic, în intervalul 9:00 – 21:00, şi poate fi apelată din orice reţea naţională şi internaţională, cu tarif normal pentru reţele naţionale.

Sursa: Asociația Moașelor Independente