20.000 de elevi și-au dezvoltat abilitățile digitale la ”Școala din viitor”

Ediția pilot a proiectului ”Școala din viitor ajunge în școlile JA” a ajuns în 527 de școli din România, fiind un real succes. Rezultatele vorbesc de la sine: 20.000 de beneficiari direcți și 720 de profesori au utilizat resursele educaționale oferite prin programul „Școala din viitor”, implementat de Fundația Vodafone și Junior Achievement România.

Cadrele didactice beneficiază de materiale prezentate în format interactiv, în care tehnologia digitală este omniprezentă, fiind utilizată pentru a reflecta aspecte importante pentru viitorul elvilor, cum ar fi protecșia mediului, siguranță online sau principii pentru proiectarea orașelor inteligente. Elevii cu vârste între  9-12 ani își dezvoltă abilitățile de lucru în echipă, de rezolvare a problemelor și gândirea critică, precum și cunoștințele ce țin de alfabetizare media și combaterea hărțuirii cibernetice.

Modulele integrate conțin 15 activități educaționale care pot fi accesate de profesorii din rețeaua Junior Achievement prin intermediul platformei de e-learning JA Inspire™.

Sursa: Junior Achievement România