12 soluții digitale gratuite pentru români, lansate de Code4Romania

Cea mai mare organizație de tehnologie civică și-a îndeplinit obiectivele din campania ”Așteaptă-te, române. #PUTEM3000” prin care a dezvoltat 12 soluții digitale pentru cetățenii din România, în 12 săptămâni.

Prin acest proiect, aproximativ 3.000 de voluntari au identificat, dezvoltat și implementat soluții digitale pentru o serie dintre problemele actuale cu care se pot confrunta cetățenii în relația cu diferite instituții ale statului român.

Cele 12 soluții online, lansate de Code4Romania și domeniile de aplicabilitate ale acestora:

  1. Acasă, în siguranțăharta clădirilor rezidențiale expertizate și raportate către autorități din întreaga Românie și informații vitale pentru toți cetățenii care locuiesc în zone cu risc seismic.
  2. SanatateaMintala.ro – cuprinde informații vitale pentru înțelegerea afecțiunilor de sănătate mintală sau ce pași trebuie urmați în fața unui diagnostic.
  3. Platforma Resource & Volunteer Management (RVM) –  soluție de gestionare eficientă de resurse și voluntari pe care instituțiile statului și societatea civilă le pot pune laolaltă la dispoziția DSU în caz de alertă seismică majoră sau alte dezastre naturale.
  4. LegeaPeBune.ro – un website în care cetățenii pot căuta explicații într-un limbaj accesibil pentru termeni comuni legislativi.
  5. CeZiceLegea.ro – este o platformă ce explică legislația  pe înțelesul tuturor în unele dintre cele mai importante situații: nașterea unui copil, studii, căsătorie, deces, angajare, demisie șamd.
  6. Aplicația PTSD Coach Psychological Help este un asistent de gestionare a Tulburării de stres posttraumatic (PTSD), sprijină în mod confidențial persoanele care se confruntă cu situații critice.
  7. CentrulDeSanatate.infoplatforma care explică problemele de sănătate pe înțelesul tuturor, traducând resurse complexe în informație ușor de înțeles pentru public.
  8. SectiiDePolitie.roo platformă gratuită de acces la informații detaliate despre fiecare secție, inspectorat sau direcție de poliție din România.
  9. NGO Hub – primul ecosistem de soluții digitale dedicate societății civile din România în vederea îmbunătățirii activităților ONG-urilor. Este un punct unic de autentificare prin care orice organizație poate accesa un ecosistem de soluții digitale care răspund la cele mai presante nevoi ale vieții de ONG.
  10. VIC – este un asistent virtual care ajută organizațiile să coordoneze voluntarii; disponibil ca aplicație mobilă și aplicație web.  VIC ajută ONG-urile să gestioneze mai eficient bazele de date ale voluntarilor și fluxurile de documente.
  11. Stopviolenteidomestice.ro – sistem informatic gratuit de management de caz care permite ONG-urilor să administreze cazurile de violență domestică și să își digitalizeze toate dosarele într-un singur spațiu securizat.
  12. How to NGO platformă cu informații actualizate despre cadrul legal care guvernează organizarea și operațiunile de zi cu zi ale ONG-urilor.

 

Sursa:  Code for Romania.